От „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) апелираха да се направи необходимото, за да се запази Пловдивският панаир такъв, какъвто трябва да бъде.

Отново сме се събрали депутатите от Варна и Пловдив на коалиция ПП-ДБ, събрали сме с може би последния апел, молба, настояване към партия ГЕРБ, към нейните кметове и във Варна, и в Пловдив, към общинските съвети на ГЕРБ, към председателя на партия ГЕРБ - направете необходимото, за да запазим

Пловдивския панаир такъв, какъвто трябва да бъде – част от България, а не приватизиран скришом. Това заяви на брифинг в сградата на Народното събрание Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Прокуратурата започва проверка за нарушения по казуса с Пловдивския панаир

Депутатът Стела Николова посочи, че вчера общински съветник от Пловдив е информирал, че е постановен отказ в Търговския регистър за вписването на апорта на акциите на Община Варна във фирмата на Георги Гергов "Пълдин Туринвест".

Колегата му Йордан Иванов каза, че вчера се е отворил прозорец Пловдивският панаир да бъде спасен след отказа за вписване на апорта и този прозорец няма да трае дълго.

По думите му Пловдивският панаир е емблематичен пример за договорките на тъмно, за това как може да бъде обслужван частен интерес с обществени блага. Ние от ПП-ДБ винаги сме били против този порочен начин на упражняване на властта, днес сме и ще бъдем против, добави той.

Миналата седмица от ПП-ДБ заявиха, че ще сезират прокуратурата във връзка с казуса с Пловдивския панаир. Иванов обясни, че докато е готвил сигнала до прокуратурата, е разбрал, че тя се е самосезирала. 
Никол Николава/БТА