/ БТА
От 2006 г. методично с участието на много политици и институции от Пловдивския панаир бавно и подмолно се прехвърлят процентче по процентче на г-н Георги Гергов в „Пълдин Туринвест“. Това заяви пред журналисти Манол Пейков от ПП–ДБ, коментирайки днешното решение на СГС.

„Първо бяха 18-20-30-40-50%, а после той купи малко над 1% от хора, които са били компенсирани. И така той стана мажоритарен собственик, но това за него не е достатъчно. За да се саморазправи с панаира, той трябва да има две трети. Община Варна се опита да направи това – да му даде тези вноски, които държавата дари на Община Варна като замяна на друг имот, но този имот бе заплатен. Неясно остана защо бяха дадени тези дялове на общината, но всичко водеше до „Пълдин Туринвест“, където общинарите гласуваха тези проценти да се апортират там“, допълни той.

СГС: Община Варна никога не е била собственик на 29% от акциите на Пловдивския панаир

„Успяхме да отправим жалба към Софийски градски съд“, коментира депутатът. По думите му за първи път има справедливо решение в полза на държавата.

Пловдивският панаир е най-старото изложение на Балканите и едно от най-старите в Европа. „Последната му оценка от около 2000 г. е около 1 милиард – това е огромен държавен и обществен актив“, каза Пейков.

Припомняме, че по-рано днес Софийски градски съд обяви решението си, според което Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня