Кандидатът за кмет Чавдар Трифонов отрича да е свързан с Химимпорт
Кандидатът за кмет Чавдар Трифонов отрича да е свързан с Химимпорт / Dnevnik.bg

Независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов смята, че се правят опити да бъде дискредитиран, свързвайки името му с Химимпорт.

„Първо бях човек на „Химимпорт”, после на масоните, след това станах скритият кандидат на БСП, накрая ме изкараха обединител на десницата. Работил съм година и половина в компания, част от „Химимпорт”, и през 2008 г. приключих отношенията си с групата. Безумие да ме наричат техен човек. Това е опит да ме дискредитират, не съм човек на ТИМ”, заяви в студиото на Дарик Трифонов. Той очаква градивна предизборна кампания, различна от тази за парламентарния вот, и изрази задоволство от издигнатите досега кандидати. Излъчването им от инициативни комитети според него обаче е опит за измама.

„Къде е смелостта на БСП да издигне собствен кандидат, Не може преди пет дни да положиш клетва като депутат, а след това да се явяваш като независим”, коментира Трифонов, визирайки народния представител проф. Анелия Клисарова. 

Чавдар Трифонов е решил да се яви на вота, след като негови близки и познати го убедили да го направи. Смята, че има големи шансове на изборите, за които прогнозира, че ще се решат след балотаж. Според него варненци не избират само градоначалник, но и национално представителство. Като свои приоритети определя чистотата и сигурността в града.

„Всеки, който е готов да остави партийните си пристрастия, е добре дошъл да ме подкрепи. Вече има такива заявки. Водя разговори с всички, имащи някаква кауза”, добави още 38-годишният Трифонов. Той управлява 6 компании, занимаващи се с производство и търговия на зърнени продукти. Завършил е Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” и Икономическия университет. Женен е, има едно дете. В частния бизнес е от 15 години.