Кал и мръсотия мъчат граждани от Цветния квартал
Кал и мръсотия мъчат граждани от Цветния квартал / netinfo
Общински съветници от ПП ГЕРБ – Варна се срещнаха с жители на Цветния квартал по иницитива на организацията в „Приморски”. На разговорите присъстваха областният ръководител на партията Павел Димитров, председателят на групата на съветниците от ГЕРБ адв.Емил Радев, както и местните парламентаристи Данчо Симеонов, адв.Пламен Пенев, доц. д-р Константин Трошев, Николай Пашов и Павел Кюрчев.

Улиците са кални, липсват тротоари или ако има такива те са заети от паркирали коли, а това затруднява движението на майките с детски колички, оплакаха се гражданите по време на срещата. Липсват пешеходни светофари по бул.”Христо Смирненски”. Състоянието на контейнерите за боклук е безобразно, жалваха се десетките събрали се на срещата. Те споделиха още, че състоянието на отводнителния канал на ул. „Подвис” е много лошо. Дискутиран бе и проблемът с Дупката в центъра, инвестиционната програма за канализацията към Златни пясъци, нефункционалното изграждане на заслоните по автобусните спирки и много други проблеми.

Голям интерес предизвика и последният вариант на ОУП. Хората, подобно на тези в централната част на града, изразиха възмущението си по отношение на изграждането на т.нар. бул. „Варна” ,който се планира като част от околовръстната магистрала. Стотици семейства живеят в несигурност в законните си жилища, а друга част в района на кв. „Изгрев” десетки години не могат да ги узаконят. Стана ясно и че има изграден иницитивен комитет за преместването на предвидения бул.”Варна” на друго място в плана.

Адв. Емил Радев подробно обясни механизма на разглеждане на ОУП и етапите на обществено обсъждане, както и възможността на гражданите да изразят отношението си и законовите пътища за търсене на защита на своя обществен интерес.