Как разходка из центъра на Варна може да ви донесе подарък

Как разходка из центъра на Варна може да ви донесе подарък
Как разходка из центъра на Варна може да ви донесе подарък
Обиколка пеша или с велосипед на 6 емблематични градски забележителности във Варна до 16 март може да ви донесе подарък и участие в томбола за 2 велосипеда

Събитието е част от проект City Walк - Движението - това е здраве, който се провежда във Варна през този март и е част от Международния проект Interreg Danube Transnational Programme City Walк, който цели увеличаване ролята на по-устойчивите форми на мобилност в градския транспорт като ходене и колоездене, намаляване употребата на автомобили, на вредни емисии и шума, изграждане на по-безопасни и по-добри места за живеене с подобряване на условията за движение и проходимост.

Проучване установи къде във Варна пешеходният трафик е най-голям

В списъка със забележителности влизат Римските терми, площад "Мусала", Катедралата, църквата "Св. Петка", Младежкия дом и Икономическия университет. За да участвате в томболата, трябва по време на пешеходната или вело обиколка да вземете карта от най-близката книжарница АБВ.

Елате с картите в Морската градина на 16 март - събота, от 13.00 до 15.00 часа и изберете подарък. Картите са условие и за участие в томболата за 2 велосипеда, уточняват организаторите.

Предварителните замервания на пешеходната активност на варненци сочи, че около една трета от жителите на Варна са активни пешеходци. Данните са от проучването сред жители на града в рамките на City Walk, по линия на който във Варна се разработва стратегия за пешеходната достъпност.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК