Варна затвор
Варна затвор
Районната прокуратура във Варна предаде на съд лишен от свобода за бягство. Лишеният от свобода Сюлейман С. е обвинен за това, че на 9 октомври миналата година се отклонил от външен обект, където работел, съобщиха от прокуратурата. 

46-годишният затворник ще отговаря за престъпление, за което законът предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода. 

Бягство от варненския затвор е сред най-зрелищните

Мъжът изтърпявал наказание от 4 години и половина лишаване от свобода, което му било наложено по наказателно дело на Добричкия районен съд. В затвора Сюлейман влязъл на 14 март 2016 г. Срокът на лишаването от свобода трябвало да изтърпи в затворническото общежитие в село Разделна. Първоначално осъденият полагал доброволен труд в района на общежитието, а впоследствие бил изведен на външен обект със заповед на началника. 

Килия от 4 квадрата и тоалетна за всеки затворник във Варна (СНИМКИ)

По време на обедната почивка на 9 октомври Сюлейман напуснал обекта. Бил обявен на общодържавно издирване. Седмица по-късно 46-годишният беглец бил открит в необитаема къща в село Божурово. Мъжът бил задържан и приведен във варненския затвор, а след това преместен в затвора в Белене.  

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК