Варненският затвор отвътре
Варненският затвор отвътре / Дарик Варна
Около 60 на сто от затворниците край морето са рецидивисти. Осъдените доживот са 26
Варненските затворници станаха новодомци и ще чакат свободата си в европейски килии. След мащабна реконструкция, каквато не е предприемана от 70-те години на миналия век, във всяко спално помещение във Варненският затвор има  изграден санитарен възел, подменена е дограмата и настилката.

Дарик Варна

Затворът вече е с капацитет до 262 лишени от свобода, при спазване на изискванията за 4 км.м. на един затворник.
В ремонта на основния корпус на Варненския затвор са инвестирани около милион лева капиталови средства на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Строително-монтажните работи продължиха около 4 месеца, обясни директорът на затвора Йордан Йорданов.

Дарик Варна

Около 60 на сто от затворниците край морето са рецидивисти. Осъдените доживот са 26. В сектора за затворниците с доживотна присъда има вандалоустойчиви санитарни възли, а всеки „доживотник” ще пребивава в килия с площ от около 7 кв.м. 

Дарик Варна

В останалите сектори също са подменени санитарните възли, дограмата и настилките. В килия ще има най-много петима затворници.

Дарик Варна

Около 7300 души има в момента в българските затвори, разкри главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ Гергана Георгиева. Около 800 лева е месечната издръжка на един затворник. Тя включва средствата за храна, облекло и лекарства.

Дарик Варна