Пострадалият варненец при пожар заради газова бутилка е операторът Теодор Николов. Наскоро той беше арестуван, тъй като във „Фейсбук” отправи заплахи за живота на премиера Бойко Борисов. 

Варненец е с тежки изгаряния след пожар заради газова бутилка

Теодор Николов е с над 50 % изгаряния и за живота му има опасност, съобщи негов приятел в социалната мрежа. Той отправи апел за кръводаряване, като желаещите могат да го направят в Кръвния център в болница „Св. Анна”. 

Инцидентът, при който Николов пострада, е станал тази сутрин. Около 08:00 ч. той е бил транспортиран в болница с изгаряния по лицето и ръцете. Пристигналите в жилището му на улица „Генерал Попов” пожарникари са констатирали, че има изтичане на газ от бутилка с панел, използвана за отопление. Предполага се, че Николов се е опитвал сам да гаси пламъците.

Фотограф от Варна заплаши премиера с убийство във „Фейсбук”

На 26 март фотографът пусна във „Фейсбук” снимка и клип с пушка, която прилича на снайпер. Те бяха придружени с текста: „Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!”. 

Николов беше задържан за денонощие, а Районната прокуратура във Варна образува срещу него досъдебно производство за закана с убийство. 

Арестуваха варненеца, заплашил премиера

Теодор Николов беше един от активните протестиращи срещу сметките за ток във Варна през 2013 г., като снимаше шествията с камерата си. Той е един от последните варненци, които са видели Пламен Горанов, преди да се самозапали пред общината.