Теодор Николов
Теодор Николов / "Фейсбук"
47-годишният сватбен фотограф Теодор Николов от Варна е бил проверен от полицията заради заплахи към премиера Бойко Борисов, съобщава "24 часа".

На 26 март мъжът пуснал своя снимка с пушка, която прилича на снайпер, във фейсбук. Към нея има следния текст: “Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!”.

В коментарите под поста на Николов се разгаря дискусия. Едни го насърчават, други му се присмиват, а трети съобщават, че са го докладвали в ГДБОП.

Теодор Николов
снимка: "Фейсбук"

Пластмасовата пушка на Николов обаче се оказала въздушна, а той редовно пишел постове срещу властта. На кадъра се вижда, че е обут в домашни пантофи с дупки на големите пръсти. Носи блуза на хевиметъл група. Теодор е известен фен на тежката музика в морската столица и чест посетител на концерти. Иначе работи като фотограф и оператор към местна агенция. Женен е, има дете.

Теодор Николов беше един от протестиращите срещу сметките за ток във Варна през 2013 г. Тогава снимаше шествията с камерата си. той е един от последните варненци, които са видели Пламен Горанов, преди да се самозапали пред общината. Снимал го е по време на негово изказване.