/ ГЕРБ Варна
За шеста поредна година евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев отбеляза Деня на народните будители с дарение от книги за Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна.

„Ангажименти ми попречиха да дойда на 1 ноември, но няма да изневеря на традицията, която утвърдихме във времето. Подкрепата ми за обогатяване на библиотечния фонд е не само жест на внимание по повод големия празник на духа и българщината.

С тази инициатива засвидетелствам и своето уважение към прекрасния екип на варненската библиотека, който с труда и енергията си съхранява възрожденското преклонение към знанието и книгите”, заяви Емил Радев. Той пожела на библиотекарите да продължават да будят умовете и да вдъхновяват за добри думи и добри дела.

Евродепутатът Емил Радев подари книги на варненската библиотека
ГЕРБ Варна

От името на всички свои колеги директорът на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” Радка Калчева отправи благодарност за дарените от евродепутата книги и подкрепата му за каузите на библиотечната общност. 

Сред изданията, които вече са част от библиотечния фонд, има нова  българска художествена литература, исторически сборници с архивни документи, както и книги, които да помогнат на малките читатели да направят по-уверено първите си стъпки в света на модерните технологии.

Евродепутатът Емил Радев подари книги на варненската библиотека
ГЕРБ Варна

Екипът на варненската библиотека от своя страна запозна Емил Радев с участието си в Европейската седмица на програмирането и представи своята нова изложба „Незабравими лица от българското кино”, която поставя акцент върху ярки личности, оставили траен отпечатък в съвременната ни култура - Апостол Карамитев и Рангел Вълчанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК