/ Dariknews.bg, архив
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд непълнолетна от град Игнатиево. Тя ще отговаря за използване на чужда кредитна карта без съгласието на титуляра, от която успяла да изтегли с няколко трансакции сумата от 1500 лева.

Счетоводител похарчи парите за осигуровки на клиенти

На 25 юни 2017 г. пострадалата жена пазарувала в Грандмол във Варна. Докато се опитвала да вземе стока, поставена на висок стелаж, в нея се блъснало мургаво младо момиче с дълга коса.

По време на пазаруването след инцидента жената усетила, че чантата й е била разкопчана и от нея липсвало портмоне с няколко банкови карти и листчето със записаните ПИН-кодове. Междувременно от една от кредитните карти с няколко трансакции били изтеглени 1500 лева, докато банката издател на картата я блокирала след сигнала на потърпевшата. От другите карти не били правени опити да се теглят пари. 

Майка на три деца измами 29 души

Потърпевшата подала сигнал в полицията. Служители от Трето РУ на МВР, които работели по линия на джебчийските кражби, разпознали в посетителка на мола със съмнително поведение издирваното момиче по описание на пострадалата жена. 

Задържаха измамник, подвел и ощетил абонати на енергото

Назначената по делото лицевоидентификационна експертиза от записите на банкоматите потвърдили категорично, че Недялка е автор на престъплението. Привлечена като обвиняема, 18-годишната признала вината си, но отказала да даде обяснение пред разследващите. 

Предстои делото срещу подсъдимата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.