/ / Thinkstock/Getty Images
„Открито за съдебната власт“ е надсловът на Деня на открити врати, организиран съвместно от Апелативен съд и Апелативна прокуратура. От 10,00 часа съдии и прокурори ще посрещнат студенти от Икономическия университет. Младите хора са бъдещи служители в съдебната администрация на органите на съдебната власт, тъй като изучават такава специалност в университета.

За мястото и ролята на съда и прокуратурата, за отговорността и за честта да служиш на закона в името на доброто и справедливото, студентите ще разговарят със съдия Росица Тончева от Апелативен съд – Варна, с прокурорите от Апелативна прокуратура Стефка Якимова и Слави Андонов. Няма да има теми табу, както и въпроси, които ще останат без отговори, уверяват магистратите. На финала на Деня на открити врати младите хора ще разговарят и с председателя на Апелативен съд – Варна – Ванухи Аракелян.

Денят на открити врати за двете апелативни институции се посвещава както на празника на Българската Конституция, който честваме през април, така и на 20 годишнината от създаването на Апелативен съд – Варна и Апелативна прокуратура - Варна.