/ ThinkStock/Getty Images
От началото на юли до средата на август са запечатани временно 25 търговски обекта по Северното Черноморие, сред които бензиностанция, СПА център, ресторанти, съобщиха днес от пресслужбата на НАП-Варна.

Над 2 300 проверки извърши НАП по Северното Черноморие

Общият брой на съставените актове е 142.
От тях 35 са за неиздаване на касов бон, 91 - за установена разлика в касовата наличност и 5 за липса на фискално устройство.

МВР и НАП събират сигнали за нередности в курортите

Търговците, заловени, че не издават касова бележка, са наказани и с временно запечатване на обекта им за срок от 2 седмици. Общият брой на извършените проверки по Северното Черноморие е повече от 2 300.

НАП засили контрола по Северното Черноморие, запечатаха увеселителен парк и магазин


Под физически контрол са поставени 20 високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки. В резултат на това в един от ресторантите оборотът се е покачил почти двойно.

Данъчните започват масови проверки по Северното Черноморие

За месец и половина данъчните са направили 242 проверки на хотели и къщи за гости, като са съставени само два акта. Публичните изпълнители от дирекция "Събиране" са посетили и взели парите от касите на 62 обекта, като са внесли в бюджета над 90 хиляди лева. Мярката се предприема срещу търговци с просрочени задължения.
БТА