Чешки летовник  се удави на “Златни пясъци”
Чешки летовник се удави на “Златни пясъци” / netinfo
Възрастен чешки турист се удави по обяд в курорта “Златни пясъци”. Инцидентът е станал около 12 часа на 5-ти спасителен пост на плажа, съобщи за Дарик Лаврентий Силов - шеф на Водноспасителната служба към БЧК във Варна.

Удавникът е е бил на видима възраст над 60 години. Влязал е да се къпе при силно вълнение на морето и червен флаг, допълни Силов. На плажа на “Златни пясъци” днес е имало няколко спасители. Въпреки това обаче чехът не е бил спасен.

Тежък ден са имали двамата дежурни спасители в курорта “Свети Константин”. В района на топлата вода там е имало 4-5 случаи на спасени летовници, разкри още Силов.

Вчера са изтекли договорите на спасителите на централния варненски плаж и плажа в Аспарухово. Заради лошото време договорите не са били подновени и плажните ивици вече не се охраняват, посочи още шефът на варненските спасители. Споменатите плажове, както и този в курорта "Свети Константин", вече не се обслужват и от медицински екипи, съобщи д-р Иван Иванов, шеф на ДКЦ 1 “Света Клементина”, което имаше договор за медицинско обслужване с къпалните.