Черно море загуби контролата си срещу втория в румънското първенство Виторул
Черно море загуби контролата си срещу втория в румънското първенство Виторул / Добри Атанасов

"Черно море" загуби с 1:2 контролата си срещу втория в румънското първенство "Виторул". Двубоят се игра на стадиона в Балчик. Попадението за „моряците” реализира Педро Еуженио в 39-та минута, а головите за тима на Джика Хаджи бяха дело на Чернат в 63-та от пряк свободен удар и Танасе в 81 та минута.

„Моряците” стояха много добре през първото полувреме и още в 8-та минута можеха да открият резултата, когато след непряк свободен удар топката бе чукната към Педро, но той стреля встрани. В 23-та минута Даниел Георгиев изведе чудесно Курьор зад защитата на румънците, но той стреля от въздуха в страни. Виторул отвърна с греда на Кицу след удар с глава при центриране отдясно в наказателното поле на Черно море. В 34-та минута Курьор бе намерен в наказателното поле на съперника, но миг преди да нанесе удар по диагонала топката бе избита в корнер. Пет минути по-късно Педро, който отново бе използван като ляв краен нападател, откри за Черно море след като бе изведен от Курьор отляво в наказателното поле и простреля Бузбуки по диагонала за 1:0.

Никола Спасов направи четири смени на почивката, които доведоха до някои рокади в постройката на „Морето”. Шхриърс влезе на почивката, но остана едва 40 минути на терена, като не впечатли особено с изявите си и логично пет минути преди края бе заменен от юношата Минков. Педро бе върнат като десен бек, а Паланков - като централен защитник. В 54-та минута Илия Николов изби остър шут на Чернат в корнер, а пет минути по-късно Педро пропусна да удвои след удар от 25 метра. В 63-та минута Чернат реализира от пряк свободен удар за 1:1, при който топката рикошира в противников футболист и излъга вратаря. В 66-та минута Живко Петков бе намерен непокрит пред вратата на противника и стреля опасно, но вратарят изби. В 77-та минута Траянов получи контузия в коляното и принудително бе заменен. Това принуди Никола Спасов да върне нападателя Живко Петков като централен защитник. В 81-та минута Танасе бе изведен зад защитата на Черно море и прехвърли излизащия да го посрещне Николов за 1:2.

Виторул

Бузбуки, Бензар, Боли, Църу, Митаке, Филип,  Чернат /к/, Аганович , Хаджи, Николица, Кицу

Резерви: Римличиану,  Митреа, Мунтеано, Танасе, Букака, Ганея, Мишеларику, Въна, Георге, Гавра

Треньор: Джика Хаджи

Черно море

Чанович, Кулибали, Траянов, Костадинов, Жиньо, Георгиев, Паланков, Вареа, Педро, Неделчев, Матиас

Резерви: Николов, Бижев, Петков, Райков, Васев, Минков, Илиев, Гушлев, Шхриърс;

Ето мненията на двамата треньори за срещата:

Никола Спасов: "Доволен съм от проверката, особено от показаното през първото полувреме, когато Черно море показа някой хубави ситуации. Доволен съм от включването на младите Илиян Неделчев и Мартин Костадинов. След почивката бяха направени няколко смени, допуснахме два гола. Дани Шхриърс не ми направи впечатление и най-вероятно ще се разделим. Благодаря на домакините от Балчик за съдействието за провеждане на контролата."

Джика Хаджи: "Получи се хубав мач. Доволен съм от показаното. Дотук изиграхме два мача с Черно море, вероятно ще продължим нашето сътрудничество с варненския тим. Разбира се, че ще присъствам на юбилея на Христо Стоичков. Въпреки че не съм в добра форма, за мен ще бъде чест да играя на неговия бенефис."