/ Дарик Варна, архив
Почивните бази по Северното Черноморие са пълни с гости от страната, Румъния и Полша, каза с председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Той посочи, че страната ни в момента е в много изгодна позиция, защото е в зелената зона за пандемията от коронавирус и би следвало това да се рекламира на всички нива.

В Европа има страни, които са популярни дестинации, които отново затягат мерките, и е твърде вероятно тези, които искат да почиват, да се пренасочат към България, каза още Косев.

На неохраняеми плажове по Добруджанското Черноморие има водни спасители

Варна е пълна с туристи, а за това помагат и големите спортни турнири, чийто домакин е крайморският град. Ако ситуацията с овладяването на пандемията у нас се запази и времето през септември е хубаво, има шанс сезонът да бъде сравнително добър, обобщи Косев.

Председателят на ВАРХ съобщи още, че е получил благодарствено писмо от Националното сдружение на сираците в България. Поводът е, че организацията е помогнала 40 деца от СУ "Св.св.Кирил и Методий" в Пордим, участвали в националния фолклорен конкурс "Диньо Маринов", да бъдат настанени и хранени безплатно в хотел.

 
БТА