Братът на Янко Станев стана общински съветник
Братът на Янко Станев стана общински съветник / Дарик Варна

С две рокади в състава на Общинския съвет започна днешното му извънредно заседание. Валентин Станев и Николай Дочев са новите имена в местния парламент, като се заклеха да служат на интересите на варненци.

Валентин Станев влезе в местния парламент на мястото на Желез Железов от СДС, който напуска, за да стане зам.-кмет на район „Одесос". Валентин Станев е роден през 1961 година, има техническо образование. Член е на СДС от учредяването на партията и участва в състава на Националния изпълнителен съвет. Той е брат на Янко Станев - няколко мандата съветник и лидер на групата на СДС-ДА.

Николай Дочев заема мястото на Николай Стоянов от ГЕРБ. Със своите 71 години Стоянов бе най-възрастният общински съветник. Отказва се от мандата си поради здравословни причини.

Напускането на Николай Стоянов, който е бивш председател на Общинския съвет, се превърна в почетна церемония. Благодарности, подаръци и цветя му поднесоха колегите от групата на ГЕРБ, председателят на местния парламент Иван Луков и кметът Иван Портних.