Борисов: Инвестицията за "Цанков камък" ще се върне след 3000 години

/ Дарик
Проектът „Цанков камък” е направен с цел инвестицията да се върне след около 1500 – 2000 години и то, ако обектът работи. Но тъй като язовирът не функционира, ще са нужни към 3000 години. Това коментира във Варна премиерът Бойко Борисов по казуса „Цанков камък” и информацията, че съоръжението се нуждае от ремонт, след като беше изградено по времето на Тройната коалиция.

Той припомни, че 120 милиона евро струва само пътят, а изграждането на водния басейн - още милиард.

„Много по-модерно е да говориш за НДК, където още не е направено нищо, защото строят. НДК откакто е направено не беше пипано, продаваха гащи и сутиени. Ако има виновен, ще си понесе наказанията. Но всъщност и НДК  и паркът бяха в отвратително състояние. Питам, 30 години преди това защо нищо не е направено? Защото ние щяхме само да си наемем НДК и да си проведем председателството, да си пратим наем. Защо трябва да го ремонтираме? Но 20 дена само това се говори. А за „Цанков камък, където са го изпразнили  и рибата е измряла, спукал се е плувнит басейн, милиарди загуби, казват, че било равно на „Суджукгейт. Но виновникът за „Суджукгейт” има шест обвинения и през септември или октомври влиза в съда”, комантира Борисов.

Добрият резултат на БСП на изборите е дошъл от купуване на гласове, твърди премиерът, по думите на когото това е доказано.

„Има депутат, който е в дело сега, доказано. Повдигнато е обвинение за най-чудовищното престъпление в демокрацията - купуване на гласове”, добави той.

България е готова за председателството на Съвета на ЕС и всичко върви по план, увери премиерът.