Бивш зам.-областен управител поема Районната избирателна комисия
Бивш зам.-областен управител поема Районната избирателна комисия / vn.government.bg, архив

Между участниците в консултациите по отношение на позициите за председател и за секретар в Районна избирателна комисия - Варна не е постигнато съгласие. Това съобщават от Централната избирателна комисия (ЦИК) във връзка с националния референдум на 27 януари 2013 г.

В писмо на областния управител до ЦИК са представени всички изискуеми документи, включително протокол за проведените на 20 ноември консултации. В документа се посочва, че между участниците в консултациите не е постигнато съгласие, а протоколът от преговорите при губернатора е подписан с особено мнение от представителите на „Коалиция за България" и Партия „АТАКА".

Нормативната уредба дава основание на ЦИК в такива случаи да назначи Районна избирателна комисия. Неин председател ще е доскорошният зам.-областен управител Николай Няголов. Заместник-председател ще е Илиян Иванов Карагьозов, а секретар - Алисе Хасанова.

Членове на РИК ще са Теодора Димитрова, Лора Гоцева, Десислава Бонева, Йорданка Ганчева, Кристиян Богоев, Калин Калевски, Станислав Сотиров, Костадин Бандутов, Владимир Калудов, Мария Тодорова, Ариф Салим, Орхан Мехмед, Веселин Райчев и Жейни Даскалова.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си с днешна дата.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от съобщаването му.