Антонио Таяни, зам.-председател на ЕП: Във Варна се чувствам като у дома
Антонио Таяни, зам.-председател на ЕП: Във Варна се чувствам като у дома / пресцентър ГЕРБ Варна

За първи път идвам във Варна, но останах приятно учуден от града, красотата му и от това как се развива, каза заместник-председателят на Европейския парламент и бивш еврокомисар Антонио Таяни по време на откриване на нов европейски информационен център в морската столица.

Таяни останал впечатлен от  пристанището и инфраструктурата в града, както и от възможностите за спорт. „Да се даде възможност на младите да спортуват – това е много важно, за да се спечели и борбата с наркотиците”, подчерта Таяни. Той сподели, че във Варна се чувства като у дома си – точно както и в Рим.

„Европа не е проблем, Европа е решение”, каза Антонио Таяни при откриването на офиса. По думите му, информационният център ще доближи Европа до гражданите на Варна.

На откриването на информационния център присъстваха Емил Радев и негови колеги евродепутати, кметът на Варна Иван Портних, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, общински съветници, граждани.

Цветан Цветанов изрази увереност, че предстоящите местни избори ще бъдат десетите поред избори, спечелени от ГЕРБ. Зам.-председателят на партията благодари на Антонио Таяни за подкрепата и пое пред него ангажимент следващият кмет на Варна да бъде отново Иван Портних.

В офиса на ул. „Георги Бенковски” №1 жителите и гостите на града ще могат да получават информация за дейността на българските евродепутати от ГЕРБ в Европейския парламент и да се осведомяват за актуални събития в институциите на Европейския съюз.