/ iStock/Getty Images
За болницата в града са дарени 50 експресни теста от Делян Пеевски и предпазни облекла от местния Ротари клуб
Търговище са под карантина заради коронавируса, областта е една от трите в страната - заедно с Разград и Ямбол, в която досега няма положителна проба на заразен неин жител, съобщи днес главният секретар на Регионалната здравна инспекция в областния град д-р Марин Йовов.

56 са нарушенията на мерките, обявени заради извънредното положение. В 53 от случаите е нарушена заповедта, която забранява разходките в паркове и градини. Над 160 хил. лв. са постъпилите дарения в болницата в Търговище, отчита нейният изпълнителен директор д-р Иван Светулков.

В понеделник са пристигнали 50 експресни теста, дарени от фирми на народния представител Делян Пеевски. Предпазни облекла на стойност 10 хил. лв. е дарил местният Ротари клуб.

Д-р Светулков припомня, че отделението за реанимация разполага с 12 апарата за обдишване, други 4 апарата са в операционните зали, отделно има и 3 преносими апарата в центъра за Спешна помощ. Леглата в интензивния сектор са 14, като 10 от тях са определени за лечение на пациенти с коронавирус.

Директорът припомни, че от 2017 г. Инфекциозното отделение се намира в основната сграда на болницата, помещенията там са ремонтирани и осигуряват отлични условия за лечение на пациентите.