Специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност, осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност стартира в полунощ на територията на  област Търговище, съобщиха от полицията.

В засилените контролни действия, които ще продължат през целия ден, са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", „Икономическа“ и „Криминална“ полиция в областната дирекция на МВР, на трите районни управления в състава на дирекцията, както и екип на ГД „Жандармерия“.

Акции на полицията и жандармерията в Софийска област, има задържани (СНИМКИ)

Ще има осезаемо полицейско присъствие в уязвими и отдалечени райони на областта. Основните акценти в проверките са свързани с превенция на престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражби и противозаконни отнемания на автомобили, контрабанда на акцизни стоки, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици.

Паралелно се осъществява засилен контрол на водачите на автомобили за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и за спазване на скоростните режими с оглед недопускане на предпоставки за пътни инциденти.

При констатиране в хода на акцията на нарушения, изискващи компетентната намеса на други органи или институции, е създадена организация за своевременното им уведомяване с цел вземане на отношение по случаите.