Много доброволци участваха и през почивните дни в дейностите по почистването на Търговище след опустошителната буря през миналата седмица, съобщиха от общинската администрация.

Припомняме, че ураганният вятър се разрази около 19:30 часа на 26 юли, придружен с дъжд и на места с градушка с размери на грахово зърно.

Екипите на общинските предприятия продължиха работата по разчистването на пораженията от природната стихия, особено в парковите пространства, където имаше изкоренени дървета и изпочупени клони. Към тях след призиви в социалната мрежа се присъединиха и граждани, които участваха в почистването на централната градска градина и парк „Борово око“.

Община Търговище

Много хора почистваха и площите пред домовете си, посочват от общината.

Изкоренени дървета, щети по коли, покриви и къщи след бурята в Търговище (СНИМКИ/ВИДЕО)

От общинската администрация напомнят, че зелените отпадъци трябва да се поставят до контейнерите за битови отпадъци. Изхвърлянето на клони, пръчки и други растителни отпадъци носи голям риск от увреждане на сметосъбиращите машини.

Община Търговище

Кметът на Търговище благодари на всички институции и граждани, които се включват и помагат в разчистването. За БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория в града Красимира Стойчева заяви, че разразилата се над Търговище буря не е характерно за региона явление.
Садет Кърова/БТА