Няма пострадали хора
След бурята в Търговище има изкоренени дървета, засегнати автомобили, покриви и къщи, но няма пострадали хора.

Това съобщи кметът Дарин Димитров. Ураганният вятър се разрази около 19:30 часа снощи, придружен с дъжд и на места с градушка с размери на грахово зърно. Веднага след нормализирането на времето до късно през нощта екипите на "Гражданска защита" започнаха разчистването на пораженията от природната стихия.

В премахването на изкоренени и изпочупени дървета и нападали клони със специализирана техника се включи и общинското предприятие "Благоустряване и комунално стопанство" (БКС), а общинското предприятие "Флора" извозва растителните отпадъци към площадката за компостиране, каза още кметът на Търговище. 

Буря и градушка удариха Врачанско и Търговище (СНИМКИ)

На заседанието на Общинския съвет Дарин Димитров благодари на всички институции и всички граждани, включили се в разчистването. „Често се говори, че няма институции и държава, но снощи се доказа, че когато има добро отношение и сътрудничество между институциите и гражданите, нещата се случват.



Смятам, че първата реакция беше добра. Сега остава да си почистим и града“, каза кметът. Той изказа благодарност към полицията и служителите на Районното управление, които са координирали всички екипи, към пожарната, "Гражданска защита" и общинските предприятия БКС и „Флора“. 



„Има засегнати автомобили, покриви, къщи, но за наша радост няма пострадали хора“, каза кметът и призова за търпение гражданите. „Продължаваме с разчистването. За съжаление, пораженията и падналите дървета са много и ще имаме нужда от време“, допълни д-р Димитров.



Той обясни, че всички паднали дървета и клони се шредират и ще бъдат компостирани на специализираната площадка в Търговище. Кметът обяви, че към момента вода и ток има във всички населени места на общината. 
Боряна Димитрова, БТА