/ iStock/Getty Images
Отворени са пътищата към две села в Антоновско. Движението на автомобили е нормализирано още в понеделник вечер, потвърди кметът на общината Хайредин Мехмедов.  

Припомняме, че в нощта на 26 юни в региона паднаха над 100 литра на квадратен метър дъжд. Пороят временно бе затворил общински пътища между няколко населени места, заради преляло дере и задръстени от наноси водостоци. 

В понеделник на терен бе и областният управител на Търговище Станимир Парашкевов. По разпореждане на общинската управа екипи започнаха работа за разчистване на пътните връзки. Няма бедстващи хора.

Още в понеделник дейностите по освобождаването на пътя към селата Черна вода и Богоморско са приключили. Днес работата по един от водостоците край шосето за Богомолско продължава, каза още Мехмедов. Установено е, че той е прояден и е предприет спешен ремонт. 

Остава спрян основният изпускател на язовир „Ястребино“ край Антоново, каза областният управител Станимир Парашкевов. Мярката бе предприета, въпреки че нивото на водоема е спокойно и е под критичното.
Боряна Димитрова/БТА