/ iStock/Getty Images
Доброволци-студенти заместват преподаватели в търговищко училище. Неслихан Ереджебова и Христо Христов са младите хора, които са се отзовали на нуждата от заместващи учители във Второ СУ "Проф. Никола Маринов" в Търговище, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Неслихан е в трети курс, специалност "Начална педагогика" във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", сега замества учител в началния етап. Тя е възпитаник на Второ СУ - Търговище, на което в момента помага.

Директорът на Второ начално училище в Омуртаг загуби битката с COVID-19

Христо е в четвърти курс, специалност "Биология и физика" в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Той замества учител по физика и астрономия.

Младите хора са изявили желание да поемат като доброволци задълженията на учителите в трудните времена на епидемията от коронавирус. Сега те са зад мониторите, откъдето с отговорност водят дистанционно образователния процес в електронна среда, казва директорът Анета Куманова.

"Помощта им е навременна и много ценна, за което им благодарим. Това ще бъде и една школа за тях в професионалното им развитие. Надяваме се отношенията ни с тези прекрасни млади хора да продължат", допълва Куманова.
БТА