/ netinfo
Като трудна, но успешна за община Стара Загора, определи отиващата си година кметът Живко Тодоров. Най-важното по думите му е, че  перспективата за следващата вече е ясна и набелязана.

Превръщат бившия ресторант „Аязмото“ в Център за православно историческо наследство (СНИМКИ)

„Изминалата 2018 година бе трудна, но важна за общината, защото работихме по тежки проекти, те вървят добре. Предстои да бъде завършена пешеходната зона и до две седмици да бъде отворен за движение мостът към „Кольо Ганчев“. Успяхме да пуснем и перспективата за следващата година-новите проекти, по които ще работим“, поясни Тодоров.

Над 12 млн. лв. са привлечените средства от централния бюджет за 2018 г. в Община Стара Загора (СНИМКИ)

През 2019 година ще се работи по изграждането на инфраструктурата в кв. „Самара 1“ на стойност 5.2 млн. лева, разширението на новия парк „Артилерийски“ за 5 млн. лева, от които 1.5 млн. общински средства и 3.5 млн. лева държавни, обновяването на Руския пазар, залата на Синдикалния дом, обновяването на Зоопарка, Летния театър, предстои да се търси финансиране за Станционната градина.

Над 6,6 млн. лв. получават общини от Старозагорска област за инфраструктурни проекти

Приоритет ще бъде и откриването на Дом „Литературна Стара Загора“. Общината ще започне процедура за обявяване къщата на Веселин Ханчев за паметник на културата от местно значение, ще бъде направен оглед и на всички стари къщи в Стара Загора, които биха могли да бъдат защитени.

Кметът Живко Тодоров: Гледаме години напред за развитието на Стара Загора

По препоръка на Камарата на архитектите, на мястото на Стария съвет ще има малка обществена сграда за административни нужди, а сградата на Първо основно училище ще се използва с образователна цел.