Засилено полицейско присъствие и масови проверки по Великден
Засилено полицейско присъствие и масови проверки по Великден / dariknews.bg/ архив
Засилени мерки за сигурност ще има тази вечер в централната част на Стара Загора, когато тържествено ще бъде посрещнат Благодатния огън. Церемонията е от 23 часа и ще се проведе на площада пред общината. Половин час по-късно старозагорският митрополит Киприан и миряните ще се отправят към Катедралния храм „Св. Николай Мирликийски чудотворец“, където ще започне Великденско богослужение.

Предприети са мерки, за да опазим живота и здравето на гражданите, които ще участват в тези мероприятия, във всеки храм ще има полицейски служители. Те ще следят за реда, увери началникът на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР комисар Илиян Илиев. Той призова старозагорци да бъдат внимателни, за да не се допусне пожар или друго произшествие.

Всички православни храмове в Старозагорско ще бъдат обезпечени с полицейска охрана за Великденските празници.

Засилено полицейско присъствие ще има и по пътищата в региона по време на почивните и празнични дни. Наблягаме на техническите средства за контрол, призоваваме шофьорите да бъдат внимателни и толерантни, за да не се стига до задръстване и да не се създават предпоставки за произшествия по пътищата, посочи комисар Илиев.