Заради  леда,  10-годишно дете попадна под гуми на автобус
Заради леда, 10-годишно дете попадна под гуми на автобус / Kazanlak.com

10-годишно момиче от казанлъшкото село Шейново бе премазано на автобусна спирка в центъра на Казанлък. Инцидентът е станал малко след 14 часа днес. 
Според очевидци, детето се подхлъзнало при опит да се качи в автобус, пътуващ по линия №6, в посока Шейново и Шипка и се е озовало пред предната гума на превозното средство.

Очевидци на спирката са дали знак на шофьора да спре.

Причината според  свидетелите, е заледените и неизчистени снежни участъци около самата спирка, които са довели до подхлъзване на детето от образувалите се ледени планини и попадането му под гумите на автобуса. Гражданите се оплакваха от не добре изчистените пътни алеи.

Детето е откарано в казанлъшката болница. Според информацията, в момента то е настанено в хирургичното отделение със сериозни травми на двата крака. Има размазвания по тях, разкъсвания на сухожилия, сериозно е засегнато и стъпалото на единия крак. Според медици, най- вероятно има и засегната мускулатура, което ще се уточнява в хода на лечението. Има и счупвания  на единия крак. Детето е в шок, както и водачът на автобуса.

Само преди ден на друга казанлъшка улици, заради лед и непочистено пътно платно, лек автомобил, завъртял се на  пътя,  едва не прегази краката на млада жена, движеща се по улицата.