/ заедно в час
Фондация “Заедно в час” обявява допълнителни 16 дни за кандидатстване за нови участници. До 10 април всички желаещи от Стара Загора да се включат в новия випуск учители по програмата на “Заедно в час” могат да подадат кандидатурите си на сайта apply.zaednovchas.bg. По този начин организацията се стреми да отговори на максимален брой заявки за учители от училищата в страната.
 
От септември 2018 г. новите участниците ще преподават две години в училища партньори на организацията в някой от следните региони – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

По време на интензивна лятна подготовка и с допълнителни обучения през двете години участниците развиват умения както за работа в класната стая, така и за продължаване на кариерното им развитие с фокус върху образованието.

Възпитаници на програмата се реализират като преподаватели и училищни лидери, както и в сферите на социалното предприемачество и образователните политики. За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито предварително придобита професионална квалификация “учител”.

Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех и заслужава качествено образование. Участниците, които нямат квалификация “учител”, ще преминат специализирано обучение в университет партньор на организацията и ще придобият правоспособност за преподаване при завършване на програмата.
 
Подробните критерии за кандидатстване и процес на подбор са описани на apply.zaednovchas.bg.
 
До 13 април продължава и кампанията за училища партньори на “Заедно в час”, като училищата могат да попълнят своите заявки за нови учители за учебната 2018/2019 г. през интернет страницата на фондацията zaednovchas.bg.
 
В момента над 160 учители по програмата на “Заедно в час” преподават в 80 партньорски училища.