/ iStock/Getty Images
Под ръководството на прокуратурата е образувано и се провежда разследване по досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите.

Задържаха мъж за купуване на гласове в Харманлийско

Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 28 юни до 9 юли в Павел баня, организирал предлагането на имотна облага, като възложил на друг да му намери хора - лица, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия срещу заплащане, както и да изготви списък на тези лица, съдържащ имената им, с цел впоследствие, в деня на изборите за Народно събрание на 11 юли, да упражнят избирателното си право, посочвайки определен номер в бюлетината.

Активната работа по разследването продължава, като до момента са извършени множество действия по разследването - претърсвания и изземване на веществени доказателства, разпити на свидетели и приобщаване на писмени доказателства, съобщиха от обвинението.

Обвиняем от Монтанско за купуване на гласове е предаден на съда

Той е задържан за 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за постоянното му задържане. Съдът уважи искането и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му, който е осъждан. 

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.