Юсни Ибрям готов да се откаже от мястото си на заседател
Юсни Ибрям готов да се откаже от мястото си на заседател / DarikNews.bg
Юсни Ибрям готов да се откаже от мястото си на заседател
82545
Юсни Ибрям готов да се откаже от мястото си на заседател
Юсни Ибрям готов да се откаже от мястото си на заседател
  • Юсни Ибрям готов да се откаже от мястото си на заседател
  • Юсни Ибрям готов да се откаже от мястото си на заседател

Готов съм да се откажа от мястото си на заседател в новия Общински съвет ако партията, която ме издигна и коалиционнните партньори, преценят. Това декларира Юсни Ибрям, който измести кандидата за кмет и втори в листата на Реформаторския блок Димитър Чорбаджиев от ДБГ, след като получи най-много преференции-634. От тях 131 са на съседи на Ибрям, които живеят на неговата улица „Планинец".

Амбициран съм да се докажа, че мога да направя нещо. Ако се бях отказал в началото на кампанията тогава обвиненията срещу мен щяха да бъдат, че го правя, защото съм купувач на гласове, че няма да успея, защото ДПС не е зад мен. За мен беше въпрос на чест да се докажа. Въпреки атаките срещу мен, аз получих гласове не само от ромския квартал, но и от централната част на града, обясни Ибрям. Ако той не се оттегли от мястото си на заседател това ще бъде трети мандат за него в местния парламент.

Юсни Ибрям твърди, че бил осъждан по несъществуващ параграф и е оправдан още през 2013 година от ВКС. Обясненията му за това чуйте в първия прикачен звуков файл.

26-ият в листата на Реформаторския блок Юсни Ибрям, който се яви от Народна партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов, предизвика напрежение още в началото на предизборната кампания. Той е осъден за купуването на гласове на предсрочните парламентарни избори през май 2013 г. „Признах се за виновен, защото сме на власт. ДПС и Атака сме на власт. Не съм виновен, но ако ме бяха оправдали, всички щяха да кажат, че е заради това, че сме на власт". Това каза минути след напускането на съдебната зала преди две години тогавашният общински съветник от ДПС Юсни Ибрям. Районен съд Стара Загора го осъди на пробация по чл. 55 от НК за купуване на избирателски гласове в с. Хан Аспарухово и Стара Загора. За период от 8 месеца съветникът от ДПС трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител."Не съм дал пари. Те просто казаха, че съм бил аз. Не искам да се влача по дела. Няма как да докажа, че съм невинен", заяви Юсни Ибрям.

„Координаторите на партиите от Реформаторския блок в Стара Загора трябва спешно да проверят твърденията за включване в списъка на кандидати за общински съветници на Блока на човек с криминално минало. Недоглеждането, довело до присъствието на Юсни Ибрям в листата за кандидати за общински съветници, както и липсата на адекватна и законово възможна реакция до края на срока в четвъртък, беше грешка". Това пък заяви старозагорският депутат и зам.-председател на Движение България на гражданите" Димитър Танев в началото на местната кампания.

Peфopмaтopcĸият блoĸ щe имa чeтиpимa oбщинcĸи cъвeтници в Cтapa Зaгopa и събра 7,14% oт глacувалите.

Какво още сподели Юсни Ибрям чуйте във втория прикачен звуков файл.