Възстановяват лекоатлетическата писта на стадион Берое
Възстановяват лекоатлетическата писта на стадион Берое / Областна управа - Стара Згора

В ход е подмяната и на вътрешната предпазна ограда около лекоатлетическата писта на стадион "Берое" под Аязмото. На редовната сесия на Общински съвет - Стара Загора беше решено да се отпуснат средства за съфинансиране възстановяването на пистата. Ще бъдат отпуснати общо 200 000 лева на Клуб лека атлетика „Берое" - Стара Загора, за реализиране на реконструкцията.

В ремонт са и съблекалните на домакините и гостуващия отбор, като се модернизират центъра за рехабилитация, сауната и баните. Паралелно с това ръководството на ПФК „Берое" прави основен ремонт и на 14-те помещения над централната трибуна, като изцяло се променя визията им: сменя се дограмата, подменя се подовата настилка, обзавеждат се с нови мебели и др. Обособена е зала за пресконференции с предвиден интернет достъп за улесняване работата на медиите.

Наред с това се ремонтира и южната трибуна, където започва обновяване на фасадата и боядисването й в цветовете на беройската фланелка.
Работи се и по модернизация на тренировъчните игрища на „Берое". На едното игрище е поставена висококачествена изкуствена настилка. На другото тренировъчно игрище, разположено в най-северната част на стадиона, е направен дренажа и предстои да бъдат положени чимове от естествена трева.

Ремонтните дейности на стадион „Берое" ще приключат през месец август.

Областният управител Недялко Недялков се запозна със строителните дейности на стадиона и остана доволен от добрата организация и темповете на работа. Реденето на близо 8000 кв. м. чимове и полагането на новата висококачествена тревна настилка на официалния терен е завършено. Завършени са дейностите по прекарването на тръбопровод от сондажа към поливния резервоар.