/ ThinkStock/Getty Images
Ефрейтор Господин Янков спасил самотноживеещ възрастен човек от пожар в старозагорското село Михайлово. Военнослужещият от Втора Тунджанска механизирана бригада, който бил в домашен отпуск, влязъл в горящата сграда и извел на безопасно място 65-годишния мъж. За постъпката си, 38-годишният военнослужещ получил благодарствено писмо от кмета и жителите на селото.

Пожарът в къщата на жител в старозагорското село Михайлово възникнал на 9 януари. Огънят бил забелязан от ефрейтор Господин Янков, който не се поколебал и влязъл вътре. Освен възрастния обитател, военнослужещият видял и две бутилки с газ пропан-бутан, разказва кметът на селото Елена Христова. „Извадил е първо бутилките, после човека. Пожарът почти беше потушен до идването на огнеборците. Ако не беше ефрейтор Янков, възрастният ни съселянин щеше вероятно да изгори жив или пък бутилките да гръмнат и да стане още по-опасно положението”.

Кметът и жителите на селото изпратили благодарствено писмо до началниците на ефрейтора.

Неговият командир на Батальона за логистично осигуряване в състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора подп. Христо Хаджиев сподели, че за постъпката научил от ефрейтор Янков. „От мен лично ще получи служебна благодарност, както и ще бъде даден за пример пред целия строй заради благородната постъпка, която е извършил”.

Господин Янков е от село Михайлово, в армията е от 17 години, а в Батальона за логистично осигуряване в състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора е от шест години.