Водачите на листите на БСП ясни до 23 март, д-р Желев не желае номинация за депутат
Водачите на листите на БСП ясни до 23 март, д-р Желев не желае номинация за депутат / DarikNews.bg, архив

Кои ще са водачите на листите и кои от местата ще бъдат за коалиционните партньори ще реши Националният съвет на БСП до 23 март.

Тогава ще се проведе и общинската конференция на БСП-Стара Загора, а два дни по-късно е насрочено заседанието на областния съвет. Крайният срок за регистрация на партийните листи е 6 април, стана ясно на заседанието на Общинския съвет на БСП. На него беше прието заявлението на Теодора Колева да напусне партията, но й бе отправен призив да се оттегли от Общинския съвет. На 25 февруари Колева внесе заявление за напускане на БСП и на групата на социалистите в местния парламент, където обаче смята да остане като независим съветник.

Сегашният депутат от Коалиция за България, бивш здравен министър и кмет на Стара Загора от 16 октомври 1999 до октомври 2007 година д-р Евгений Желев, е заявил пред съпартийците си, че не желае да бъде номиниран за народен представител на предстоящите избори. Решението му било продиктувано от призивите за нови лица, които да представляват партията и обществото.

В началото на ноември миналата година д-р Желев коментира пред Дарик слуховете, че той или все още неизвестна дама ще водят местната листа, така: „Слухове всякакви. Февруари ще се разбере".