/ netinfo
Граждани сигнализирали на горещия телефон на общината за поредните водачи от градския транспорт, които не спират на автобусни спирки по зададените линии. При установяване на нарушение, шофьорите ще бъдат санкционирани спрямо Вътрешния правилник на дружеството.
 
Падна мазилка от фасадата на блок


Оплакване има от силен шум от ремонтни дейности в жилищни сгради. Гражданин е подал сигнал за поставено антипаркинг колче на паркинга до блок №84 на бул. „Руски“. Установено е, че съоръжението не е поставено от Община Стара Загора. Дейностите по сигнала продължават.
 
На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета, силна музика и премахване на опасни дървета и клони

За бездомни кучета
е съобщено в района на Универсалния магазин, както и около Гробищния парк. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, разхождащ домашния си любимец в детска площадка до блок №11 на ул. „Н. Кожухаров“. Същата административна санкция е наложена и на собственик на куче, който не е представил документите на животното при проверка в парк „Зеленият клин“.
 
Ремонтират заслон на автобусна спирка

Извършена е проверка след обаждане на Горещия телефон за колене на прасета в гараж до блок №1 на ул. „12-ти пехотен полк“. Не е констатирано нарушение, установено е само разфасоване на трупно месо в гаражна клетка, липсвало е замърсяване. Съставен е протокол.
 
На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета, силна музика и премахване на опасни дървета и клони

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, светофарни уредби, паркомати и информационно табло на автобусна спирка. Отстранени са изсъхнали и паднали клони от дървета.
 
Близо 130 сигнала са постъпили на горещия телефон на общината за периода 12-15 ноември.