Полицията в Стара Загора е задържала двама души за 24 часа, по закона на МВР, които са заподозрени за побоя на мъжа на пътя край Бузлуджа на 30 ноември.

Има задържани за нападението на мъжа под Бузлуджа

Това съобщиха на съвместна пресконференция тази сутрин окръжният прокурор Дичо Атанасов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Колев.

Раненият 34-годишен казанлъчанин, жител на ромския квартал "Кармен", е опериран, без опасност за живота и е стабилизиран. Преди два дни граждани случайно го откриха гол, с вързани с тиксо ръце и крака, и със запушена уста. Най-вероятно близо два часа е оцелял при минусови температури в Стара планина.

"Първоначално пострадалият се е опитал да подведе разследващите полицаи, след като излиза от упойка. Той е разказал, че се е запознал с нападателите си в ресторанта на жп гара Казанлък, напили са се и те са го пребили.

По-късно става ясно, че той и двамата му нападатели се познават, а спорът между тях е за изчезнала вещ, която не е много скъпа", обяви старши комисар Николай Колев.

Откриха гол мъж, вързан за дърво под Бузлуджа

Двамата мъже, на 22 години и на 25 години, са отпътували за връх Бузлуджа с кортеж от две коли, където са го пребили и изоставали. По данни на полицията 34-годишният мъж от Казанлък има криминално досие и присъди за кражби и грабежи.

"Нападателите му са с чисто съдебно минало. Срещу тях ще бъде образувано наказателно дело за отвличане и опит за убийство днес", обяви окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

"Очаква ги наказание от 10 до 20 години или доживотен затвор. Не е изключено двамата задържани да имат и съучастници", заяви окръжният прокурор.   
БТА