/ IStock
Прокуратурата разследва опит за убийство на мъжа, открит вързан за дърво под Бузлуджа, съобщиха от обвинението.

На 30 ноември в 17:10 часа, е бил подаден сигнал за пострадал мъж, който бил завързан за дърво в близост до пътя към връх "Бузлуджа", на територията на община Казанлък.

Откриха гол мъж, вързан за дърво под Бузлуджа

Пристигналите на място полицейски служители установили, че той е в безпомощно състояние. Мъжът бил с вързани с тиксо ръце и крака и със запушена уста. Пострадалият бил откаран от екип на Спешна помощ в болницата в Казанлък.

Установило се, че мъжът има прободна рана в корема и предвид опасността за живота му. е опериран по спешност. Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за опит за убийство.

Установена е самоличността на пострадалия - мъж на 34 г. Провеждат се активни действия по разследването и оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя и причините за деянието.

Извършен е оглед на местопроизшествие, предстои да бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, която да определи степента на причинената телесна повреда. Действията по разследването продължават и в момента.