/ netinfo
95 години от създаването си отбелязва Ветеринарномедицинският факултет при Тракийския университет в Стара Загора. Академичният състав и студентите посрещат годишнината със самочувствие и амбиции занапред, с пълната яснота, че това е единствената структура във висшето образование, която има успешна европейска акредитация с оценка пълно одобрение.

112 са преподавателите във факултета, 18 са професорите и 38 доцентите, сериозно подготвен асистентски състав и много добра материално-техническа база, която се усъвършенства непрекъснато. В последните години ръководството на факултета инвестира много и в научната инфраструктура, което позволява да се правят сериозни научни изследвания, да се реализират международни научни договорености със сродни организации от съседни страни. Именно това повиши мястото на ВМФ в рейтинга на университетите за наука и миналата година той попадна в елитната университетска група по отношение на научните изследвания.

Тържественото отбелязване на годишнината ще състои на 11 октомври в Държавна опера Стара Загора. На него се очаква да присъстват представители от образователното и земеделското министерство, както и много чуждестранни гости-от Германия, Холандия, Унгария, Турция, Македония, Хърватска.

В 14:00 часа се открива 11-то издание на Националното ветеринарномедицинско изложение „Булвет Медика 2018”. В единственото по рода си у нас изложение тази година ще участват 47 фирми, има и засилен интерес от чужбина. Изложението е и възможност за завършващите студенти от ВМФ на място да се запознаят с дейностите на различните фирми и да осъществят контакт с бъдещи работодатели.

В петък ще бъде открит операционният сектор към Клиниката за продуктивни животни на Университетския клинико-диагностичен комплекс. По повод годишнината на ВМФ ще отвори врати и новата експозиция на музея на ветеринарното дело у нас.

Във факултета се обучават около 830 студенти, сред които и много чуждестранни от Европа, Малайзия и Сингапур.