/ Областна администрация-Стара Загора
Българско училище ще бъде открито в Одеса, а в София-културно-информационен център на Украйна. За това информира на среща с областния управител Гергана Микова посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко. Той посети за първи път Стара Загора.
 
Негово превъзходителство изрази признателността на Украйна към Република България затова, че нашата страна поддържа желанието на украинския народ да има самостоятелна и независима държава, която се стреми и се надява да стане член на ЕС и НАТО. 

Москаленко напомни, че само в областта Бесарабия живеят над 190 000 българи, а в цяла Украйна броят им е над 204 000. След обявяването на независимостта на украинската държава за първи път в училищата в регионите с компактно българско население е започнало преподаване на български език.
 
Украинският посланик предаде на областния управител списък с фирми от град Бяла църква, които проявяват интерес към България и искат да развиват бизнес тук. Беше обсъдена и възможността за организиране на съвместна среща на украински и български бизнесмени през настоящата година, с цел задълбочаване на икономическите връзки между регион Стара Загора и град Бяла църква.