/ iStock
Международният ден на детето - 1 юни, ще бъде отбелязан в парк „Розариум“ в Казанлък с аниматорите от група „Веселяците“ в Русе, които са подготвили за малчуганите много игри, изненади, музика и добро настроение, съобщават от пресцентъра на общината. Събитието ще се състои от 10:00 до 12:00 часа.

Празничната програма, посветена на децата, ще продължи и вечерта. В 19:00 часа в Дом на културата „Арсенал“ ще се състои традиционното за града детско шоу „Принцеси на розата“, допълват от администрацията.

В него ще участват 24 момичета от подготвителните групи на всички детски градини в Община Казанлък. В спектакъла ще се включат танцьорите от детско-юношески фолклорен състав „Арсенал“ с художествен ръководител и хореограф Ваня Минчева, както и балетна школа "Па Де Кре" от град Стара Загора с ръководител Кремена Костова. Входът за събитието е свободен.

Празничните инициативи за Деня на детето са организирани от Община Казанлък, съвместно с местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Със заповед на кмета на града Галина Стоянова 3 юни ще бъде неучебен ден за всички училища на територията на общината, добавят от пресцентъра.
БТА