/ iStock
Община Шумен организира детски празник на 1 юни и „Лятна фиеста – Шумен 2022“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. 

На 1 юни в областния град ще бъдат обособени три центъра за спортни игри, занимания и творчески изяви за децата на Шумен. Празникът ще започне в 9:00 часа с турнир по футбол на малки врати на игрището в Градската градина. В него ще се включат ученически отбори от първи до четвърти клас от шуменските училища. По същото време по алеите на градината международният майстор по шахмат Атанас Димитров ще играе с деца и младежи. По-късно младите шахматисти ще се състезават и помежду си. Ще бъдат организирани и игри по дартс.

Вторият център за занимания ще бъде пред сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“, където от 10:00 до 13:00 часа Центърът за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“, ще организира художествено-творчески ателиета за децата на Шумен. В празника ще се включат и ученици от шахматния клуб в СУ „Панайот Волов“, които ще поканят посетителите на партия шах. Малките шуменци ще имат възможност да оставят отпечатъците си върху хартия, както и да напишат своите мечти или пожелания. Те ще бъдат включени в капсула на времето, която ще бъде положена в пространството на театъра. Предвидена е и специална томбола с изненади.

Третият детски център ще бъде в района на „Арена Шумен“, където от 10:00 до 13:00 часа ще се състои парти за най-малките. Празникът за шуменските деца ще продължи в 16:30 часа със забавни игри, много изненади и томбола, в която ще се теглят награди на всеки час. В 19:30 часа ще бъде изтеглена голямата награда – велосипед. 

През следващата седмица ще се състои и „Лятна фиеста – Шумен 2022“, която се организира със съдействието на общината. От 31 май до 4 юни в района на залата „Арена Шумен“ ще бъдат разположени атракционни съоръжения и търговски обекти, в които ще се продават храни и занаятчийска продукция. Ще бъде изградена сцена, на която ще имат възможност да се изявяват самодейни изпълнители и състави.

В продължение на пет вечери в концертни програми, от 18:00 часа, ще участват Криско (31 май), Дара (1 юни), Нелина (2 юни), "Сигнал" (3 юни), Искрен Пецов и Ивелина Димова (4 юни).

Водещ на увеселителните програми на лятната фиеста ще бъде Искрен Пецов, допълват от общинския пресцентър. 
БТА