/ iStock
За Международния ден на детето - 1 юни, под куполите на Ларгото в София ще се състои концерт и благотворителна изложба-базар на детски рисунки и макети на тема „София – град на бъдещето“, съобщиха от Столичната община (СО).

Организатори са Направлението „Архитектура и градоустройство“ в Столичната община съвместно с преподавателите и учениците от 143-то Основно училище „Георги Бенковски“, а събитието е под патронажа на главния архитект на СО арх. Здравко Здравков.

Празненството ще започне в 11:00 часа на 1 юни, а концертът ще бъде открит от арх. Здравко Здравков. След това празникът ще продължи с мажоретния състав на 143-то училище „Георги Бенковски“. Ще участват още ученици от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), 44-то Средно училище, 90-то Средно училище и читалище "Възраждане", които ще представят пред публиката музикални изпълнения, артгимнастика, спортни, модерни и народни танци, акробатика, музика на живо и много други изненади.

Мотото на благотворителната изложба тази година е „Деца помагат на деца“, а събраните средства ще бъдат дарени за купуване на материали за арттерапия (грънчарско колело, фотоапарати, фотопринтер и др.) предназначени за деца в центрове за настаняване от семеен тип, съобщиха организаторите. Куратор на изложбата е Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство и „Учител на годината“ за 2015 и 2018 г.

Проектът е насочен към центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и за деца с увреждания, сред които „Паисий Хилендарски“, „Детелина“, „Алеко Константинов“, „Софроний Врачански“.
БТА