/ iStock
Община Стара Загора е подготвила пъстра програма с разнообразни събития по повод Деня на детето – 1 юни.

От 10:00 до 13:00 часа  в парк „Пети октомври“ малчугани от детски градини ще представят празничен концерт. Час по-късно в парк „Александър Стамболийски“ ще се проведе инициативата „Безопасна ваканция“, кампания на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Стара Загора, Младежкия общински съвет.

В нея ще се включат представители на Областната дирекция на МВР, "Пожарна безопасност и защита на населението" и отбора „Млад огнеборец“, „Детско полицейско управление“, както и младежката група към Българския Червен кръст, Регионалната здравна инспекция и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Международният филмов фестивал „Златната липа“ ще поздрави децата с три филма, които ще бъдат прожектирани в Културен център "Стара Загора". Това са датският „Създатели на сънища“ - от 11:00 часа, латвийският „Смотанячки“ – от 13:00 часа и българският „Жири“ – от 15:00 часа.

Държавен куклен театър в Стара Загора ще подари на малки и големи представлението „Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари от 17:30 часа с вход свободен.

В празничния ден специални изненади са подготвили още Детският отдел на библиотека „Родина“, а концерти ще изнесат танцовите школи при Народното читалище „Настроение 2017“, Детско-юношеската танцова студия „Броеничка“ и Детско-юношеската студия за сценични изкуства Allegra.
БТА