/ община Стара Загора
Единадесетокласничката от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора Владимира Русинова завоюва второ място в Националната олимпиада по френски език.
 
12 възпитаници на езиковата гимназия участваха във франкофонската надпревара и достигнаха до финалния кръг след перфектно представяне на областното състезание.
 
На призовите места са класирани и останалите участници: Катерина Михайлова, Мария Тотева, Ренета Вълева – 8 клас, Мирена Динева, Виолина Златанова, Карина Григорова, Паола Георгиева – 9 клас, Вероника Гаванозова – 10 клас, Владимира Русинова, Сюзан Милева, Андония Костова, Теодора Йорданова – 11 клас.

община Стара Загора

 
Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ е училище с доказан през годините професионализъм в областта на чуждоезиковото обучение. Тя е  сред асоцииранитe към ЮНЕСКО училища, удостоена е със знак за отлично качество в преподаването на френски език LabelFrancÉducation. Тя е единствен представител от България в европейския форум „Евроседмица“.
 
Гимназията е един от четирите изпитни центъра за френска езикова диплома DELF, център за провеждане на изпити към Cambridge и изпити по немски език по DSD програма. Център е за сертифициране на Microsoft.