Туристическата индустрия генерира все още огромен финансов ресурс
Туристическата индустрия генерира все още огромен финансов ресурс / DarikNews.bg, архив
Туристическата индустрия генерира все още огромен финансов ресурс
38945
Туристическата индустрия генерира все още огромен финансов ресурс
  • Туристическата индустрия генерира все още огромен финансов ресурс

Туристическата индустрия генерира огромен финансов ресурс. В условията на финансовата криза това е секторът, който и през 2010 година се развива добре. Историческото ни наследство, заедно с помощта на културния и екотуризъм, трябва да бъдат използвани като мощен ресурс за устойчиво социялно развитие. Това коментира областният управител Йордан Николов по време на заседание на Областния консултативен съвет по туризъм в област Стара Загора.

За да се развива културният туризъм в региона, е нузно съдействието както на общината, така и на туроператорските фирми. Амбицията на Областния консултативен съвет по туризъм е да се създаде структура, която да координира събитията в отделните общини в област Стара Загора.

На заседанието директорът на Исторически музей „Искра" в Казанлък - Косьо Зарев, представи взаимодействието на музея, общината и местните туроператори за развитие и популяризиране на културния туризъм и историческото наследство в Казанлъшко. Какво точно сподели Зарев може да чуете в прикачения звуков файл.