/ Емил Енчев
Първото от поредицата матинета "Джаз за деца" в парк „Пети октомври“ вчера прогони (надяваме се, трайно) облаците, тревожността и опасенията за още дъжд над Стара Загора. 

13-годишен саксофонист ще солира в заключителния концерт на Джаз Форум Стара Загора

Събитието е част от предфестивалната програма на Осмия международен фестивал „Джаз форум Стара Загора“, който се организира от Община Стара Загора и фондация „Джазтет“, с подкрепата на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Емил Енчев

Детски концерти на открито ще има и днес, и в сряда, от 10:00 часа на същото място, а при неподходящо време те ще се състоят във фоайето на Радио Стара Загора.
Малкият пианист Ясен,
подкрепян от баща си на барабаните, изпълни с увереност и самочувствие рагтайм.

Започва Джаз форум Стара Загора

Мариан Божидаров, възпитаник на НУМСИ „Христина Морфова“, с професионализъм партнира на кларинет на колегите си от „Лайв Зара Джазтет“. Към тях за първи път тази година се присъедини Мартин Хафизи, възпитаник на Ротердамската консерватория.

Емил Енчев

Истинска наслада и възторжени аплодисменти предизвика дуетът на солиста на Военен биг бенд Стара Загора Цветомир Цанков с млада дама на видима възраст около 10 години, която прекъсна разходката си в парка, за да се включи в детското веселие. Двамата изпълниха любимата на малки и големи песен „Чело коте книжки“.

На 6 юни, четвъртък, от 11:00 часа в РБ „Захарий Княжески“ гостуващите артисти Пиер Маркюс и Батист Ербан (Франция) ще изнесат майсторски клас на тема: "Джаз импровизации и комбо състави".

 „Джаз форум Стара Загора“ отново събира любители на музиката

Официалното откриване на фестивала е на 6 юни, от 19.30 часа на голямата сцена сред античния комплекс „Августа Траяна“. В първата фестивална вечер ще се представят Пиер Маркюс трио със специалното участие на БатистЕрбан и Balk@n Fusion Band.

Емил Енчев

Изчерпателна информация за концертите и участниците можете да намерите на сайта на фестивала http://jazzforumsz.com/jazzforum