/ ThinkStock/Getty Images
Седмокласникът Добромир Иванов, който е родом от Стара Загора, ще участва в програмата по закриването на Джаз Форум Стара Загора 2019 г. Добромир ще бъде най-младият участник в международния Джаз Форум, който тази година се провежда под мотото „Осем стъпки към безкрая на джаза“.

Започва Джаз форум Стара Загора

Младият талант е един от едва тримата ученици, изучаващи алт саксофон в музикалното училище в Стара Загора. Той ще се присъедини към редица местни и чуждестранни джаз изпълнители, които в продължение на три дни ще огласят града на липите.

Събитието се организира от Община Стара Загора и Фондация "Джазтет". Генерален спонсор е „КонтурГлобал Марица Изток 3“ - компанията, която управлява една от най-модерните топлоелектрически централи на лигнитни въглища в Югоизточна Европа.

Основната програма на фестивала е на 6, 7 и 8 юни в Античния форум в Стара Загора, но още от 3 юни ще започнат подготвителни прояви като проекта „Джаз за деца“, майсторски класове на гостуващи артисти и джемсешъни. Всички изпълнения са с вход свободен.

„С всяка изминала година Джаз Форум Стара Загора е все по-чакани посещаван от местната общност. И за нас е чест, че имаме възможността отново да подкрепим това стойностно и вече устойчиво във времето културно събитие, което обръща сериозно внимание и на най-младите изпълнители”, коментира Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

 „Джаз форум Стара Загора“ отново събира любители на музиката

На сцената на осмия поред Джаз Форум ще застанат таланти от местната общност. Свои изпълнения ще представи младият квинтет „Траяна Глас“ с вокален педагог Лиляна Дойчева, артист с дългогодишен опит като част от емблематичната за България и Стара Загора формация „Траяна“. Фестивалът ще бъде закрит с изпълнение на Военен Биг Бенд-Стара Загора.

В програмата ще се включат още и световни джаз изпълнители от Армения, Австрия, САЩ, Италия, Франция, Германия. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ редовно подкрепя многобройниинициативи, насочени към устойчивото развитие на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа.

През последните години компанията е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. През 2018 година компанията спечели престижната награда за социална отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски форум, за най-голям обем нефинансови дарения.