/ DarikNews.bg - архив
С три поредни матинета „Джаз за деца“ по традиция започва седмицата на Джаз форум Стара Загора.

Големият Ян Енглерт получи „Златната липа“ и любовта на старозагорци (СНИМКИ)

В парк „Пети октомври“, от понеделник до сряда, от 11.00 часа, малчуганите и техните придружители непринудено могат да се докоснат до музикалните инструменти, да пеят и свирят с професионални джазмени, да открият красотата на импровизацията и да заобичат джаза.

Джаз форум Стара Загора
Джаз форум Стара Загора

„Защото всяка безкрайност започва с първите стъпки, за да очакваме добър музикален вкус, е необходимо първо да сме посели семенцето на познанието още в ранна детска възраст“, убеден е артистичният директор на фестивала Венцислав Благоев.
 
Какво, къде, кога в Стара Загора

Осем стъпки към безкрая на джаза!
Под това мото Община Стара Загора, фондация “Джазтет” и “КонтурГлобал Марица Изток 3” ви канят на Осмия международен Джаз форум Стара Загора. Фестивалът ще се проведе на 6, 7 и 8 юни. сред античния комплекс “Августа Траяна”. Основните концерти се съпътстват от майсторски класове на гостуващи артисти, тематични лектории и джемсешъни.
 
Джаз форум Стара Загора
Джаз форум Стара Загора


Джаз форум Стара Загора събира многохилядна публика и се утвърди като едно от най-чаканите събития в културния календар на общината. Благодарение на свободния вход за концертите всяка година жителите и гостите на града имат възможност да видят на живо световни величия и знакови фигури в съвременния джаз.

Джаз форум Стара Загора е и единственият фестивал в страната, който обръща сериозно внимание и на най-младите изпълнители. Всички събития са с вход свободен.