/ община Стара Загора
Третият безплатен градски тур „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“ – Невидимата Августа Траяна, ще се проведе тази събота на 17 юли (събота) от 10.00 часа с начална спирка Регионален исторически музей.
 
По време на обиколката всички  ще се запознаем с паметниците, маркиращи античната Августа Траяна. Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология“ на Регионален исторически музей - Стара Загора.

Тя ще отведе участниците в тура до южната порта на античния град, гробищна църква и галерия. В рамките на час и половина ще се пренесем в периода на Античността и вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Градски тур разказва за емблематичните старозагорски часовници

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително-на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или  https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18 , както и във Фейсбук visitstarazagora.bg
 
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.